Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ







λιγκουίνι 500 γρ.
μπαρμπούνια μεγάλα 4
φρέσκα κρεμμύδια 2
σκελίδα σκόρδο 1
καρότο 1
ντομάτες 2
μαιντανό 1 κ.σ.
κρασί λευκό 1/2 κούπα
ελαιόλαδο 1/2 κούπα
ξύσμα από 1 λεμόνι

Βράστε τα ζυμαρικά και αφήστε τα κατά μέρος. Πλύντε και καθαρίστε πολύ καλά τα ψάρια από λέπια και εντόσθια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρέστε προσεχτικά τα φιλέτα και βγάλτε τυχόν κόκαλα που έχει το ψάρι. Σοτάρετε τα φιλέτα στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα . Βάλτε και το καρότο σε μπαστουνάκια. Ανακατέψτε και σβήστε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί βάλτε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και το μαιντανό, ανακατέψτε και αλατίστε την σάλτσα. Αφήστε την να βράσει για 10 λεπτά και σβήστε την φωτιά. Πασπαλίστε με το ξύσμα λεμονιού. Βάλτε τα βρασμένα ζυμαρικά στην σάλτσα και ανακατέψτε να πάει παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου