Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΣΦΑΚΙΑΝΟ<ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ>

κουνέλι τσιγαριαστό συνταγή
Υλικά
  • 1 κουνέλι σε μερίδες
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Ένα ποτηράκι κόκκινοκρασί
  • ρίγανη, αλάτι , πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί βάζουμε τα κομμάτια του κουνελιού και τα γυρνάμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αν θέλουμε, τα σβήνουμε με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στην πιο χαμηλή σκάλα της κουζίνας μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με τα υγρά του για 45 λεπτά περίπου. Το ελέγχουμε ανά 10 λεπτά και αν χρειαστεί το κατεβάζουμε νωρίτερα από τη φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο θα ρίξουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και ρίγανη.
Στο φαγητό αυτό δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, ούτε άλλα μπαχαρικά.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες, πουρέ πατάτας ή ρύζι.Kαι κατι ακομη,,,τηγανιστε κρεμμυδια κομμενα σε ροδελες και την τελευταια στιγμη ριξτετα στην κατσαρολα ανακατευοντας,,,,,θα με θυμηθειτε !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου