Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΚΟΥΝΕΛΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ


ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

1 κουνέλι περίπου 2 κιλά
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. φέτα τριμμένη
750 γρ. κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
5-6 σκελίδες σκόρδο
5-6 φύλλα δάφνης
2 κλαδάκια ρίγανη
200 γρ. ελιές πράσινες
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
1 φλιτζ. τσαγ. κονιάκ
½ φλιτζ. τσαγ. ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω το κουνέλι, το περιχύνομε με το κρασί και το αφήνουμε σε μια λεκάνη σκεπασμένο να μαριναριστεί για 1-2 ώρες.
Έπειτα, γεμίζουμε την κοιλιά του με το γιαούρτι και την φέτα και το ράβουμε.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, και ρίχνουμε το κουνέλι. Το ροδίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές, μετά προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τη δάφνη, τη ρίγανη, το κονιάκ και μισό ποτήρι νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 1 ½ ώρα, χωρίς να το ανοίξουμε.
Στο τέλος, προσθέτουμε και το ξύδι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά. Το σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου