Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΥΡΕΝΙΟ


Υλικά
1 ολόκληρο κουνέλι περίπου 1,5 κιλό
150 γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη σε κυβάκια
150 γρ. φέτα σκληρή σε κυβάκια
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Λίγο βούτυρο λιωμένο
Χυμό από ένα λεμόνι
Αρκετό ξύδι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κουνέλι.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε ξύδι και αρκετό νερό. Τοποθετούμε μέσα το κουνέλι και το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε.
Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και αρκετό θυμάρι απ΄έξω και μέσα στην κοιλιά του.
Γεμίζουμε την κοιλιά του με τα τυριά και την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες σαν να τη ράβουμε.
Βάζουμε το κουνέλι σε γάστρα που σκεπάζει. Ρίχνουμε το κρασί, το βούτυρο και το χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 2-2,5 ώρες περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ ελαφρύ φαγητό και πολύ νόστιμο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με άσπρο ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου