Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Κουνέλι με μουστάρδα


Η μουστάρδα αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη νοστιμιά στο κουνέλι.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
1 μικρό κουνέλι περίπου 1½ κιλό

500 ml λευκό ξηρό κρασί

μουστάρδα

σκόρδο

δάφνη

σινάπι σε κόκκους

τριμμένη φρυγανιά

πιπέρι σε κόκκους

λάδι, αλάτι,

Προετοιμασία
Ζητήστε απ’ τον κρεοπώλη να κόψει το κουνέλι σε μικρά κομμάτια.

Πλύντε το, σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί και βάλτε το σ’ ένα μπολ..

Ρίξτε το κρασί, 2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες, 1 κουταλάκι κόκκους σινάπι, 4-5 κόκκους πιπέρι κοπανισμένους, 1 φύλλο δάφνης και αφήστε το να μαριναριστεί για 5-6 ώρες.

Ανακατέψτε τριμμένη φρυγανιά με σινάπι σε κόκκους, σε αναλογία 3 κουταλιές φρυγανιά 1 σινάπι.

Βγάλτε το κρέας απ’ τη μαρινάτα και αφήστε το λίγο να στραγγίσει.

Έπειτα αλείψτε το με τη μουστάρδα και περάστε το στο μείγμα της φρυγανιάς.

Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με άφθονο λάδι και μόλις ζεσταθεί, τηγανίστε το κουνέλι, πάρτε τα κομμάτια με τρυπητή σπάτουλα, αφήστε να στραγγίσουν στον αέρα και βάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί.

Πασπαλίστε με αλάτι και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου