Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Αστακός γιουβέτσι στην γαστρα



Yλικά
1 κιλό αστακός
5 σκελίδες σκόρδου
1 κρεμμύδι
ούζο
φρέσκια ντομάτα
βασιλικός
½ κιλό κριθαράκι χοντρό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση.. ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρολα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο ούζο, ψιλοκομμένη ντομάτα, το βασιλικό και αλατοπίπερο.Αφου παρουν μια βραση τα ρίχνουμε στην γαστρα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Τέλος,  προσθέτουμε το κριθαράκι και τον αστακο ολοκληρο η κομμενο σε ροδελες βάζουμε στο φούρνο. Μόλις ετοιμαστεί το σερβίρουμε σε μια πιατέλα και τοποθετούμε στο κέντρο ολόκληρο τον αστακό η τις ροδελες.σερβιρετε με λιγο αλμυρο τυρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου