ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ!!!
Δευτέρα 24 Μαΐου 2010
ΚΡΕΠΑ ΑΣΤΑΚΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
Υλικά
10 κρέπες
300 γρ. αστακός (AMASA) που τον έχουμε βράσει και τον έχουμε κάνει νιφάδες
2 ½ φλ. μέτριου τσαγιού κρέμα γάλακτος
3 φλ. τσαγιού σπόρους κουκουναριού
6 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη όχι περισσότερη γιατί σκεπάζει την γευση του αστακού.
7 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε την σάλτσα βάλτε το 1/2 του κουκουναρόσπορου σε ένα μπλέντερ, προσθέστε την κρέμα γάλατος και τις μισές από τις πιπεριές έχοντας αφαιρέσει την μεμβράνη και τους σπόρους τους και ανακατεύετε φτιάχνοντας έναν πουρέ.
Αφήνετε την σάλτσα στην άκρη.
Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγανάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τις υπόλοιπες καθαρισμένες πιπεριές (αφού τις έχετε ψήσει στο γκριλ για 15’) κομμένες σε λωρίδες, τον αστακό και τους υπόλοιπους κουκουναρόσπορους και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε αφού έχετε δοκιμάσει πρώτα και αφήνετε να κρυώσει.
Προσοχή να έχουν φύγει τα περιττά υγρά.
Γεμίζετε μία μία τις κρέπες με το μείγμα, τις τυλίγετε ρολό και τις βάζετε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι πυρέξ. Καλύψτε τις κρέπες με την σάλτσα που έχετε ετοιμάσει και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά και σερβίρετε το πιάτο ζεστό.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου