Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΙΣΗ


κά:
3 φλ. φακές
1 φλ. ρύζι
½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
αλάτι, πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλ/νο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε και μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζουμε.
 . Προσθέτουμε  το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 3 φλ. νερό.
Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα 2/3 του νερού.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό

για την ξεροτηγανιση 
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι Αφού σκουρινει αρκετά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.άντε και θα με θυμηθείτε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου