Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ






  τα υλικά που θα χρειαστούμε.   
500 γρ. κριθαράκι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500  γρ. γαρίδες 
150 γρ. ντοματάκια κονκασέ 
4  κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 
½ φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό

Για το πέστο λιαστής ντομάτας:
100 γρ. λιαστά ντοματάκια στο λάδι, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
μια πρέζα ζάχαρη 
1 κουτ. σουπ. ξίδι βαλσαμικό

Βάζομε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε ένα βαθύ  τηγάνι και σοτάρομε για 1-2 λεπτά ίσα να ροδίσει το κρεμμύδι. Σιγά σιγά αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία και να μοσχομυρίζει το κρεμμύδι. Τότε προσθέτομε το κριθαράκι και συνεχίζομαι το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Σβήνομε με το κρασί και βάζομε, τις γαρίδες καθαρισμένες, εννοείται και  τα ντοματάκια. Παρακολουθούμε πως αργά και με τις σωστές κινήσεις ενσωματώνονται τα υλικά και  πάρουν χρώμα και γεύση το ένα από το άλλο. Δέκα με είκοσι λεπτά θα χρειαστεί  να ετοιμαστει το γιουβέτσι μας. 
Ωστόσο εμείς σε ένα μπολ ανακατεύομε  τις λιαστές ντομάτες με το αλάτι, το σκόρδο, το πιπέρι τη ζάχαρη και το ξίδι και όλα τα παραπάνω υλικά τα ρίχνετε μαζί με ένα φύλλο δάφνης στο κριθαράκι πέντε λεπτά πριν ψηθεί εντελώς και χυλώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου