ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ!!!
Πέμπτη 13 Μαΐου 2010
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚ
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. παπαρδέλες ,6 καραβίδες καθαρισμένες 20 γρ. γκράπα τρούφας 2 μέτριες ντομάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε όγδοα 2 γρ. βασιλικός ξερός 150 γρ. μπισκ 50 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος ΕΚΤΕΛΕΣΗ
" Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. " Αλατοπιπερώνουμε τις καραβίδες και τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. " Ετοιμάζουμε τη τομάτα κονφί: Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τις ντομάτες, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά. " Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις παπαρδέλες με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη τομάτα, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό. " Στο κέντρο κάθε πιάτου τοποθετούμε τις παπαρδέλες, γύρω βάζουμε τις καραβίδες και περιχύνουμε με την σάλτσα μπισκ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΣΚ
ΥΛΙΚΑ
1 καρότο λίγο σέλινο 1 μικρό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 16 κεφάλια καραβίδας λίγη τομάτα κονκασέ 10 γρ. βούτυρο 20ml γκράπα τρούφας ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κεφάλια καραβίδας, σβήνουμε με γκράπα, προσθέτουμε λίγη τομάτα κονκασέ, 400ml νερό και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά, μέχρι να μείνει το μισό μείγμα. Το περνάμε από σινουά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο βούτυρο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου