Υλικά για 4-6 άτομα
1 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 κουτ. της σούπας αλεύρι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
200 γραμ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
1 ½ φλιτζάνι σαμπάνια
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 δαφνόφυλλο
4-5 κόκκοι πιπεριού
αλάτι
Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρετε με το κρεμμύδι και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, πασπαλίζετε με το αλεύρι, και προσθέτετε τα ¾ της σαμπάνιας, τους κόκκους πιπεριού, το δαφνόφυλλο και τον ζωμό κότας. Αλατίζετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά
Μετά από 30 λεπτά, περνάτε την σάλτσα από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβάζετε στην φωτιά, προσθέτετε στην σάλτσα την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη σαμπάνια και αφήνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για λίγα λεπτά. Προσέξτε να μην πάρει βράση η σάλτσα για να μη κόψει η κρέμα.
Η σάλτσα αυτή ταιριάζει με ψάρι φιλέτο, με βραστά σπαράγγια, με γαρίδες ή με φιλέτο ψητής γαλοπούλας και κοτόπουλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου