Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

   

 {}
(Για 4 άτομα
1 κιλό γαρίδες νούμερο 2  
1/2 μπουκάλι σαμπάνια ή αφρώδη οίνο
3 κρόκους αυγών
3 σταγόνες brandy
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κλωναράκια θυμάρι
Άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι




Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι τις γαρίδες και τις σοτάρετε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε Μπεν Μαρί χτυπάτε τους κρόκους με τη σαμπάνια, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Αφού δέσει η σάλτσα, την αρωματίζετε με το brandy. Τοποθετείτε τα γαρίδες σε ένα πιάτο, τα περιχύνετε με την κρέμα και γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. 
Μπορείτε να την σερβίρετε και με σπαγγετι....απλά μόλις βράσουν τα μακαρόνια  καψτετα με μπόλικο βούτυρο και μετά περιχύσετε την σάλτσα και ανακατέψτε απαλά  .........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου