Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΥ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ





20 μέτριες γαρίδες
500 Gr βίδες
Ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Φρεσκοκομμένο πιπέρι, Αλάτι
Για τη Σάλτσα Πέστο
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο φύλλα Μάραθου
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
50 γραμμ. κουκουνάρι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
½ κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι
Διαδικασία
Για τη σάλτσα. Πλένετε και στεγνώνετε με πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί τα φύλλα του μάραθου Τα ρίχνετε στο γουδί μαζί με το αλάτι, το κουκουνάρι, το σκόρδο και την παρμεζάνα. Τα χτυπάτε για λίγο και κατόπιν προσθέτετε λίγο λίγο το ελαιόλαδο (όπως στη μαγιονέζα). Χτυπάτε με το γουδοχέρι ώσπου να ενοποιηθούν τα υλικά και να φτιάξετε ένα παχύρρευστο μείγμα. Δοκιμάζετε κι αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη αλάτι. Για ευκολία μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά στο multi.
Για τις γαρίδες. Τις καθαρίζετε αφαιρώντας το κέλυφος και το εντεράκι τους. Ρίχνετε σε ρηχό τηγάνι ελαιόλαδο και τις σοτάρετε για μερικά λεπτά. Τις σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το πιπέρι και τις αφήνετε να μαγειρευτούν ώσπου να εξατμιστεί το κρασί.Τοποθετηστε τις βίδες σε ενα μεγάλο πιάτο και τις αλατίζετε ελαφρά. . Από πάνω τοποθετείτε τις γαρίδες . Περιχύνετε με τη σάλτσα του πέστο ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ¨¨¨Πάρτε 2..3.. γαρίδες και λιώστε τις μαζί με το μείγμα του πεστο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου