Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΙΛΑΦΙ ΠΙΠΕΡΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι3/4 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένες1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασίαλάτιπιπέρι φρεσκοτριμμενο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε και καθαρίζετε ωμές τις γαρίδες.2. Βάζετε τα κεφάλια με τα φλούδια σε κατσαρόλα και τα βράζετε με 5 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία . Σουρώνετε τον ζωμό από ψηλό τρυπητό και τον βάζετε στην άκρη.3. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.4. Ρίχνετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν 2-3 λεπτά. Προσθέτετε 5 Φλιτζάνια ζωμό από τις γαρίδες και συμπληρώνετε με ένα ακόμα φλιτζάνι νερό. Αφήνετε τον ζωμό να βράσει καλά, τότε ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε και βράζετε 15 λεπτά περίπου σε υψηλή θερμοκρασία . Τέλος σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πεσέτα και αφήνετε το ρύζι να «τραβήξει» τα υγρά του.5. Σερβίρετε το γαριδοπίλαφο ζεστό με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου