Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΑΣ

50 γρ φιστίκι Αίγινας
μύδια φρέσκα 500 γρ.
ελαιόλαδο 3 κ. σ.
σκόρδο τριμμένο 2 σκ.
μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 κ. σ.
μουστάρδα 2 κ. σ.
χυμό λεμόνι 2 κ.σ.
Τα μύδια θα πρέπει να είναι κλειστά, αν υπάρχει κάποιο ανοιχτό, πετάξτε το. Πλύνετε και καθαρίστε τα πολύ καλά . Τρίψτε το κέλυφος τους με βούρτσα ή σύρμα. Βάλτε τα σε μία κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και αφήστε τα να αχνίσουν για 5 λεπτά. Όσα δεν ανοίξουν πετάξτε τα. Αραδιάστε τα σε ένα πιάτο. Σε ένα σέικερ χτυπήστε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ραντίστε με την σάλτσα τα μύδια και σερβίρετε όσο είναι ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου