1η φαση...αρωματσμα του νερου
υλικα....300 γρ γαριδες φρεσκες μικρες
καροτο,σελινο,λαδι,κρεμυδι,σκορδο,ουζο,νερο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μια κατσαρολιτσα ριχνουμε τισ γαριδες με λιγο λαδι και τις τσιγαριζουμε αρκετη ωρα,αφου σχεδον τηγανιστουν τις σβηνουμε με ουζο.Μετα ριχνουμε ολα τα υλικα στην κατσαρολιτσα και την αφηνουμε σε σιγανη φωτια περι τισ 3 ωρες Σουρωνουμε και κραταμε το ζουμακι σε ενα σκευος
2η ΦΑΣΗ ...ΣΑΛΤΣΑ
20 γαριδες μεγαλες
3 ντοματες φρεσκες για στιψιμο
1 κουταλια παστα
200 γρ κον κασε σαντορινης
κρεμυδι ψιλοκομμενο
2 σκελιδες σκορδο ολοκληρες
μισο νεροποτυρο ουζο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ενα μεγαλο τηγανι ριχνουμε τισ γαριδες,τις σωταρουμε με λιγο λαδι και τισ σβηνουμε με αρκετο ουζο.Οταν εξατμιστει το αλκοολ τις αποσυρουμε σε ενα πιατο και τισ σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο για να μην παγωσουν.τριβουμε τισ ντοματες
και τισ βαζουμε στο τηγανι με τισ γαριδες ,ριχνουμε ολα τα υλικα και το αρωματισμενο νερο και τα αφηνουμε να βρασουν καλα
1ος τροπος τελικης παρασκευης
βραζουμε τα μακαρονια <κατα προτιμιση με μελανι σουπιας>και μετα τα ριχνουμε μεσα στο σκευος της σαλτσας,ανακατευουμε καλα και σερβιρουμε αφου στολισουμε τα πιατα με τισ γαριδες και με λιγο μαραθο
2ος τροπος τελικης παρασκευης
αδιαζουμε την σαλτσα σε πλατια κατσαρολα και ριχνουμε τα μακαρονια να βρασουν μαζι με την σαλτσα,Προσθετουμε νερο λιγο καθε φορα μεχρι τα μακαρονια να ειναι ετοιμα <αλ τεντε>προσοχη να ανακατευετε συνεχεια για να μην σας κολλησουν, μολισ βρασουν αδιαζετε την κατσαρολα σε μια μεγαλη πιατελα και την στιλιζετε με μαραθο και τις γαριδες,,,,,,,Προσωπικα προτιμω τον 2ο τροπο γινεται πιο νοστιμη γιατι το μακαρονι βγαζει το αμυλο και γλυκαινει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου