Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΕΥΚΟΛΕΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ


Υλικά:

  • Μισό κιλό κιμά είτε χοιρινό είτε μοσχαρίσιο (για μένα ανάμεικτο καλύτερα και πιο νόστιμα)
  • Ένα πακέτο μακαρόνια
  • Λάδι
  • Ένα μέτριο κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπέρι, κανέλα (ανάλογα με το γούστο του καθενός)
  • Πελτέ ντομάτας μια κουταλιά (αραιωμένο σε λίγο νερό)


Οδηγίες παρασκευής:

Μακαρόνια με κιμά

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με βούτυρο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε στον πάτο λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μετά βάζουμε και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβολιάσει.

Όταν τσιγαριστεί, βάζουμε και τον πελτέ, την κανέλα, το αλάτι, και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Συμπληρώνουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφθεί το μίγμα και το αφήνουμε να βράσει. Όταν το νερό σωθεί και μείνει ο κιμάς με το λίγο ζουμάκι του, είναι έτοιμο!



Μακαρόνια με σάλτσα


Υλικά:

  • 4 κουταλιές πελτέ ή χυμό ντομάτας (μισό ή όλο ανάλογα το πόσο θέλουμε)
  • Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κανέλα, κνόρ κότας (ανάλογα με το γούστο του καθενός)
  • Μια με δύο σκελίδες σκόρδο


Οδηγίες παρασκευής:

Μακαρόνια με σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις τέσσερις κουταλιές πελτέ με 2 κούπες νερό ή και περισσότερο, ανάλογα το πόσο θέλουμε (ή τον χυμό ντομάτας χωρίς νερό) και το κνόρ. Προσοχή: Αν βάλουμε πελτέ και νερό, βάζουμε και μισή κουταλιά ζάχαρη.

Όταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα το κύμινο και το σκόρδο.

Η σάλτσα είναι έτοιμη μόλις πάρει βράση και τα υλικά αναμιχθούν καλά!



Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου