Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

Υλικά:

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 250gr κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο
  • ½ κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πουμαρό κλασσικό)
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας corn flour
  • 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο πολύ καλά τις μελιτζάνες, μετά από λίγο προσθέτουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι κι έπειτα τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς καλά.

Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και αν η σάλτσα μας είναι αραιή προσθέτουμε το corn flour διαλυμένο σε ελάχιστο νεράκι.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα λιγκουίνι, τα καίμε με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τη σάλτσα και την τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου