Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΙΣΠΑΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ<<ΠΑΕΛΙΑ>>


Υλικά
400 γρ. φρέσκιες γαρίδες
½ κιλό καλαμαράκια
½ κιλό μύδια
Μισό κιλό ρύζι μπονέτ
1 κρεμμύδι
Ντοματοπελτέ
½ πράσινη πιπεριά
1 σκελ. σκόρδο
Ελαιόλαδο
Σαφράν
ΑλάτιΔιαδικασία
To εθνικό φαγητό των Ισπανών με καταγωγή από τη Βαλένθια και στάνταρ συστατικά: το ρύζι, το σαφράν και το παρθένο ελαιόλαδο. Το όνομά του προέρχεται από το σκεύος μέσα στο οποίο μαγειρεύεται, "paellera" που είναι ένα ρηχό, επίπεδο, πλατύ τηγάνι με χοντρά τοιχώματα και με δύο χερούλια στο πλάι, αντί για ένα. Σε αυτό λοιπόν, το τηγάνι (ή σε παρόμοιο) βάζουμε ελαιόλαδο, μέχρι να καλύψουμε τον πάτο του σκεύους και τσιγαρίζουμε τα ψιλoκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα. Όταν μαραθούν προσθέτουμε την πιπεριά, κομμένη σε λεπτές ροδέλες και μαζί, μία κ.σ. ντοματοπελτέ. Στη συνέχεια βάζουμε τα καλαμαράκια, το ρύζι, λίγο σαφράν, που έχουμε αραιώσει σε ζεστό νερό, αλάτι και το αφήνουμε για δέκα λεπτά. Για να μην κολλήσει το ρύζι μας, βάζουμε στο τηγάνι και λίγο ζεστό νερό. Μόλις το φαγητό «πιει» τα υγρά του, προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες, λίγο αλάτι ακόμη, περίπου μισό ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε για δέκα λεπτά ακόμη.

2 σχόλια:

  1. ΕΝΑ ΠΙΑΤΑΚΙ ΘΑ ΤΟ ΕΤΡΩΓΑ ΜΝΙΑΜ,ΜΝΙΑΜ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΥΡΙΤΣΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΕΑΣ.ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ.ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΤΟ ΚΙ'ΕΤΣΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή