
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. Κανταΐφι.
150 γρ. Βούτυρο λιωμένο
400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια.
1 κούπα γάλα
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη.
Χυμό λεμονιού.
Παρασκευή
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταΐφι, προσπαθώντας να το ξεκολλήσουμε, για να γίνει πιο αφράτο. Σ' ένα μεγάλο ταψί του φούρνου απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι σ' όλη την επιφάνεια. Με μια κουτάλα ή πιρούνι ανακατεύουμε το τυρί με το γάλα. Μ' αυτό αλείφουμε την επιφάνεια από το κανταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Ψήνουμε στους 150-160ºC μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το διατηρούμε κρύο. Όταν είναι να το σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε καυτό. Αν θέλουμε το γαρνίρουμε με λίγο φιστίκι Αιγίνης ή καϊμάκι παγωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου