Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΤΟΥ ΒΑΡΚΑΡΗ

 

{(για 4 άτομα)}
1 χταπόδι του κιλού
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
2 κουταλιές ξίδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 φλιτζάνι ντοματοχυμό




Kαθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κρατάμε ολόκληρο. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Bάζουμε το χταπόδι στη φωτιά με το κρασί, το ξίδι και το κρεμμύδι. Tο αφήνουμε να βράσει μέχρι να βγάλει το νερό του. Mόλις βράσει, το κόβουμε σε κομμάτια και αφαιρούμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, το λάδι, τα μπαχαρικά, 2 φλιτζάνια νερό και τα κρεμμυδάκια. Aφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου