
Υλικά
για 2 μερίδες:
500 γρ φιλετάκια χοιρινό
2 ξυνόμηλα κομμένα σε μπαστουνάκια
100 γρ μέλι
1 κουταλιά σόγια σος
1 κουταλιά μπαλσάμικο ξίδι
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι μπράντι
50 γρ βουτυρο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά φιλετάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Στο ζεστό βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, προσθέτουμε τα φιλετάκια για να θωρακιστούν, τα αλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε 10 λεπτάκια περίπου να ψηθεί το κρέας μας καλά και από τις δυο πλευρές. Μετά ρίχνουμε τα μήλα και μόλις ψηθούν, σβήνουμε το φαγητό μας με το μπράντι. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τη σόγια, ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και έπειτα από 2-3 λεπτάκια περιχύνουμε τα υλικά με το μέλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
για 2 μερίδες:
500 γρ φιλετάκια χοιρινό
2 ξυνόμηλα κομμένα σε μπαστουνάκια
100 γρ μέλι
1 κουταλιά σόγια σος
1 κουταλιά μπαλσάμικο ξίδι
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι μπράντι
50 γρ βουτυρο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά φιλετάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Στο ζεστό βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, προσθέτουμε τα φιλετάκια για να θωρακιστούν, τα αλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε 10 λεπτάκια περίπου να ψηθεί το κρέας μας καλά και από τις δυο πλευρές. Μετά ρίχνουμε τα μήλα και μόλις ψηθούν, σβήνουμε το φαγητό μας με το μπράντι. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τη σόγια, ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και έπειτα από 2-3 λεπτάκια περιχύνουμε τα υλικά με το μέλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου